Conferentie 2021

Overzicht van de sprekers

kathy.jpg

Kathy Metdenancxt ~ Kiyashi

De magie van energie

Kathy bewandelt sinds haar jeugd haar bewustwordingspad. Na de geboorte van haar hoogsensitieve dochter, verdiepte ze zich in ontspanningsmogelijkheden voor kinderen. Na talloze opleidingen kindermeditatie, ontstond haar rustgevende workshop Hartjesmagie. Als extra verdieping specialiseerde ze zich tot energetisch kinder - en jongerencoach én kindertalentenfluisteraar. Kathy's missie: "zaadjes van positiviteit, rust en bewustwording planten in zoveel mogelijk kinderharten."

Kathy vertelt onder andere meer over de workshop Hartjesmagie en hoe ze als energetisch coach te werk gaat. We worden ook getrakteerd op een Universal Sphere® healing. Voor de liefhebbers die graag opnieuw willen inpikken op die Universal Sphere® healing., ze start op 36min20. Enjoy! 

Duurtijd 58min36

 

SPECIAL OFFERS van Kathy vind je HIER

http://www.kiyashi.be

https://www.facebook.com/kiyashiforkids

Ellen-Sergeant_0273.jpg

Ellen Sergeant ~ De Babykangoeroe

De eerste 1000 dagen. Verbinding als rode draad.

Ellen is orthopedagoge, Perinataal counselor, doula, draagconsulente en bovenal mama van drie kinderen. Zij biedt bij de Babykangoeroe coaching voor toekomstige en nieuwe mama’s. Daarbij ligt de focus op verbinding. 

In ons gesprek hebben we het over verbinding, die met jezelf (als vrouw/mama), met je baby/kind, je partner, ... Ellen haalt allerlei manieren aan om die verbinding aan te gaan, al zelfs van voor de zwangerschap. En misschien nog mooier, hoe we verbinding kunnen herstellen, of waaraan we kunnen merken dat we ze überhaupt kwijt zijn. Duurtijd 30min54

SPECIAL OFFER van Ellen vind je HIER

https://debabykangoeroe.be

https://www.facebook.com/debabykangoeroe

noemie.jpg

Noemie Weytens ~ Mamafluisteraar

Je hoeft geen perfecte ouder te zijn, om de beste ouder te zijn voor jouw kind.

In haar zoektocht op het pad van mama zijn van twee kinderen ontdekte Noemie haar roeping als mamafluisteraar. Daarbij staat zij samen met jou stil bij de boodschap die je kind uitdraagt alsook bij jouw eigen handleiding. Noemie geeft als mamafluisteraar stem aan democratisch opvoeden bij alleenstaande ouders en zij begeleidt vrouwen in hun abortus-verwerkingsproces. 

Noemie neemt ons mee in haar verhaal van vrouw zijn, (alleenstaande) mama zijn, partner zijn en hoe je in al die rollen telkens op zoek bent naar evenwicht tussen zelfzorg en zorg voor de andere. 

Duurtijd 48min19

https://www.mamafluisteraar.be

https://www.facebook.com/Mamafluisteraar

Sofie Baetens.jpg

Sofie Baetens ~ Even [iets] anders

Een Even [iets] andere blik op opvoeden

Het gezinsleven in alle diversiteit, ligt Sofie na aan het hart en vormt volgens haar de bouwsteen van onze maatschappij en de toekomst.

Ruim 10 jaar werkervaring als orthopedagoog en creatief therapeut, in verschillende takken van de sociale sector, brachten haar tot een eigen project als onderneemster. Sinds 2016 zet Sofie haar schouders onder Even [iets] anders. De plek waar je terecht kan voor oudertraining, gezinscoaching, groeikampen en Qtime feestjes. Midden in de natuur in de Vlaamse Ardennen, waar zij woont met haar echtgenoot en drie kinderen.

Sofie heeft het over hoe emoties volgens haar geen middel tot opvoeden zijn, maar wel onlosmakelijk verbonden zijn aan elke keuze die we maken. Dat ons leven een aaneenschakeling is van groei mogelijkheden en dat kunnen niet het doel is. Duurtijd 43min45

SPECIAL OFFER van Sofie vind je HIER

https://evenietsanders.be

https://www.facebook.com/evenietsanders

Eve_Dewaele-DeTalentenzolder.jpg
Iemke-Hackx-Talentenzolder.jpg

Eve Dewaele & Iemke Hackx ~ De Talentenzolder

De Talentenzolder, een plek waar schatten worden gevonden

Eve heeft na een loopbaan van 10 jaar in het onderwijs haar Talentenzolder opgericht. Daar kan ze naar eigen gevoel en op een heel brede manier kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten ondersteunen waar zij dat nodig hebben. Iemke vervoegde haar iets later. Zij is kinder -en jongerentherapeut. Samen bieden zij een breed aanbod waar creativiteit en het vinden van balans centraal staat.

Eve en Iemke nemen ons mee in de wereld van de Talentenzolder. Zij bieden er een waaier aan activiteiten die focussen op plezier en preventie, alsook een aantal zaken waar ze aan de slag gaan met de hindernissen waar kinderen voor kunnen staan. We krijgen interessante tips! 

Duurtijd 28min25

SPECIAL OFFER van DE Talentenzolder vind je HIER

https://www.talentenzolder.be

https://www.facebook.com/talentenzolder

jurgen.jpg

Jürgen Peeters ~ o.a. Auteur van het boek 'Kinderen zijn geen puppy's'

Zelfsturing in de opvoeding, een waardevolle uitdaging

Jürgen heeft ervaring als leraar en is nu psychotherapeut en bemiddelaar. Hij verdiepte zich in familiesytemen, organisatiedynamiek en leiderschap. In 2009 werd hij de eerste Vlaamse Aware Parenting instructor. Hij adviseert ouders en geeft al een 20-tal jaar trainingen, lezingen en supervisie in de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg. Hij beschouwt zijn drie kinderen als zijn belangrijkste leraren.

Een geweldig boeiend gesprek vol waardevolle informatie die van toepassing is op vrijwel alle aspecten van je leven.  Duurtijd 45min27

https://www.kinderenzijngeenpuppys.be

https://www.deonderstroom.be

https://www.facebook.com/afgestemdopvoeden

156940618_156665646274588_74721524776815

Nele Schaubroeck ~ 't Kephof

Mens, dier, natuur. Hoofd, hart, handen

Nele is een psychiatrisch verpleegkundige met een passie voor dieren en het buitenleven.  Na het volgen van een vorming ‘dieren in de zorg- en welzijnssector’ heeft ze VZW ’t Kephof opgericht.
Een zorgboerderij waar mens en dier elkaar in alle rust ontmoeten. Een laagdrempelige plek die voor unieke, vaak helende ervaringen zorgt.

Een heerlijk gesprek over de helende werking van de natuur, knuffelen & werken met dieren, klusjes doen op de boerderij, ... Duurtijd 22min45

SPECIAL OFFER van Nele vind je HIER

http://www.tkephof.be

https://www.facebook.com/T-Kephof-vzw-103483054997852

157145203_430613884837817_32943201884313

Fatima Clicteur ~ IKspressie

Creatieve therapie, een middel om tot voelen te komen

Fatima studeerde Orthopedagogie en Sociaal werk. Zij was vele jaren monitrice bij de jeugdbeweging, deed vrijwilligerswerk met straatkinderen in Peru en heeft ervaring in het werken met jongeren en hun gezin als deel van een multidisciplinair team. Zij geeft creatieve therapie in haar eigen project Ikspressie. En is daarnaast mama van een tweeling. 

Fatima geeft een aantal heel praktische voorbeelden van hoe creatief bezig zijn jongeren tot voelen brengt om zo tot de kern van een probleem te komen én de eerste stap naar een oplossing te zetten. 

Duurtijd 35min01

https://www.ikspressie.com

https://www.facebook.com/IKspressie

Julie Mithra Vermeersch ~ Studio Moonbirth

julie_edited.jpg

Zwangere vrouwen & baby's bijstaan, het zielepad van Julie

Julie is een krachtige avontuurlijke vrouw en mama van drie meiden. Als fotografe, en zowel met als zonder kinderen zag ze al heel wat van de wereld.

Zij brengt de puurheid van het leven in beeld als geboortefotografe, helpt koppels bij te staan als doula. In haar Studio Moonbirth geeft ze begeleidingen voor zwangere koppels, yoga en kinder(yoga)kampjes. 

Julie vertelt hoe haar zielepad vorm kreeg en op welke manier ze het bewandelt. Ze heeft het o.a. over haar werk als doula met hypnobirthing ervaring en geeft baby yoga tips.

Een mooi verhaal waar de goeie luisteraar krachtige tips kan uithalen. 

Duurtijd 57min18

https://www.juliemithra.be

https://www.facebook.com/studiomoonbirth

frederik.jpg

Frederik De Schepper ~ Skriewer

Spelen! Back to basics

Frederik heeft het geluk om zijn twee grote passies te kunnen combineren; creativiteit en onderwijs. Hij is opgeleid als onderwijzer en opgegroeid als theatermaker/creatieve duizendpoot. Met Skriewer organiseert hij cultuurkampen en speeldagen. Hij regisseert bij verschillende gezelschappen en doorkruist België, Nederland en Frankrijk met straattheateracts. 

De laatste jaren is het voornaamste doel van Skriewer om kinderen de ruimte en de middelen te geven om ongeremd te spelen. 

Frederik is een heerlijke man met een prachtig kinderlijk hart. In ons gesprek hebben we het over hoe eenvoud vaak de beste saus is en geeft Fredrik leuke speeltips voor thuis en in de klas. ​We hebben het ook over de impact van zijn theaterprojecten op jongeren (die vaak de weg kwijt zijn).​

Duurtijd 52min34

https://www.skriewer.be

https://www.facebook.com/Skriewer

ana.jpg

Ana Mihailovic ~ Besos

Creativiteit, de kunst van het loslaten

Ana is orthopedagoge en een enorme creatieveling. Zij houdt van afwisseling en combineert verschillende jobs en projecten. Met Besos biedt zij evenementen, workshops en feestjes aan die telkens professioneel en creatief worden ingevuld. Zowel vanuit bestaande thema’s, als op maat.

Ana deelt haar creatieve ervaring en geeft tips voor ouders en leerkrachten. Als het creatieve beestje in je bloed zit, dan lijkt creatie heel vanzelfsprekend, maar Ana blijft versteld staan van alle prachtige dingen die zij ziet ontstaan. ​​Duurtijd 27min07

https://www.besos.be

https://www.facebook.com/Besos-422962301229682

20451721_517368338596473_204680540187584

Marc de Bel ~ Auteur & zoveel meer

In een zaadje zit al de hele bloem, als je 't knuffelt doet het... BOEM!

Marc de Bel is onderwijzer, jeugdschrijver en theatermaker.

Behalve uit zijn eigen eeuwig durende jeugd, haalt hij oeverloze inspiratie uit de ontmoetingen met de ontelbare kinderen en jongeren die zijn pad reeds kruisten.

Naast de alom bekende Blinker, Zusjes Kriegel, Boeboeks, ... zijn er ook een hele reeks boeken voor jong volwassenen verschenen van de hand van Marc de Bel. Verhalen uit de geschiedenis die hij levend wil houden, zodat we met zijn allen alert zijn om de vaak onmenselijkheden die zich reeds hebben voorgedaan tijdig te herkennen en andere keuzes te maken. Belangrijke kennis samengevat in een spannend verhaal. 

Wat de rode draad in ons gesprek is... daarvoor moet je naar het interview kijken. Duurtijd 44min44

Op onderstaande website vind je o.a. een lijst van alle boeken. 

http://www.belirium.be

https://www.facebook.com/MarcdeBelhamels

charlotte.jpg

Charlotte Delmouzée ~ Osteopaat Oostende

Het belang van beweging voor ontwikkeling

Charlotte heeft een master in osteopathie en is gediplomeerde kinderosteopaat. Je kunt bij haar terecht voor osteopatische behandelingen, zij is gespecialiseerd in gynaecologische osteopathie, osteopathie tijdens en na de zwangerschap en behandelingen bij baby's en kinderen. Zij heeft reeds 12  jaar ervaring in haar praktijk en geeft sinds enkele jaren ook les in de opleiding osteopathie.

Charlotte vertelt ons over de invloed van (juist) bewegen op de ontwikkeling. Hoe een voorkeurshouding bij baby's bijvoorbeeld kan leiden tot leerstoornissen. Zij geeft enkele tips en nuttige weetjes vanuit haar jarenlange ervaring als osteopaat. 

Duurtijd 33min46

 

www.osteopaatoostende.be

https://www.facebook.com/groepspraktijkoostende 

http://sherborne.be/wat-is-sherborne

Tineke Desodt ~ De Huisjuf

Tineke.jpg

Tineke is leerkracht en kinderyogadocente met een passie voor thuisonderwijs, natuurlijk opvoeden en spiritualiteit. In haar praktijk, De huisjuf, begeleidt zij thuisonderwijsgezinnen bij de opstart en de praktische uitvoering van hun thuisonderwijs, zo schreef ze onder andere een eigen online cursus 'starten met thuisonderwijs'.

Tineke vertelt hoe huisonderwijs kan leiden tot vrijheid & dat kinderen van nature vragen om te leren wanneer we aandachtig luisteren en kijken. Zij geeft een aantal concrete tips mee in verband met structuur en het indelen van een stimulerende leeromgeving.

Duurtijd 32min19

 

https://dehuisjuf.be

https://www.facebook.com/dehuisjuf

https://www.grapat.eu

https://www.grimms.eu

http://www.gevoelenswinkel.be  Als je hier je speelgoed koopt, steun je tegelijk een goed doel! 

Hoe thuisonderwijs een keuze voor tijd & vrijheid kan zijn

Leen Devuyst & Henk Dewitte ~ Hejoka

foto henk en leen.jpeg

Overgangsrituelen als opstapjes in de ontwikkeling

Leen is Licentiate Communicatiewetenschappen, volgde een opleiding Integratieve Therapie en Koppeltherapie. Zij is erkend 5 ritmes teacher, bestudeerde dans – en bewegingstherapie en doceerde praktijklessen binnen de opleiding Creatieve Therapie.  Sinds enkele jaren werkt zij voltijds in de eigen groepspraktijk HEJOKA, individueel en met koppels. Daarvoor combineerde zij dit nog met haar job in een psychiatrisch ziekenhuis in Brugge als bewegingstherapeut voor mensen met persoonlijkheidsstoornis. Verder is zij ook docente en geeft supervisies.

Henk is ergotherapeut, herborist, volgde een opleiding Shiatsutherapeut, Sjamanisme, en integrale therapie. Hij is vuurman en bewandelt het pad van zweethutleider. Hij verdiepte zich ook jarenlang in macrobiotiek. Bovendien is hij ook getraind in het geven van Rites of Passage. Hij heeft jarenlang ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren.

Samen hebben Leen en Henk drie kinderen en zijn ze de bezielers van HEJOKA.

Henk en Leen hebben een heel boeiend aanbod waarmee zij een erg impactvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders. 

Een overgangsritueel en het belang daarvan bekijk ik na dit gesprek helemaal anders dan voorheen. 

Boeiend! 

Duurtijd 47min14

https://www.hejoka.be

https://www.facebook.com/Hejoka-1437406486330408

Catherine De Kesel & Sofie Goethals ~ Attent voor Talent & Eigen-WIJS

catherine.JPG
profiel.JPG

Op zoek naar je Noorden

Sofie is mama van drie kinderen. Zij is bezield lerarenopleider; kracht- en  zijnsgerichte natuurcoach (voor jongeren en volwassenen met loopbaan- , levens- en zingevingsvragen) en facilitator van verbindende cirkels. Gepassioneerd door leerprocessen en persoonlijke groei heeft zij een duidelijke missie: meer authenticiteit en (bewust)zijn in de wereld brengen. Dit doet ze door mensen ruimte en veiligheid te geven om zichzelf te zien en te zijn. Bij voorkeur in de natuur.

Catherine neemt het liefste de rol op van kansengever & vertrouweling. Zij is goed in vertrouwen geven zodat de andere zichzelf kan creëren, vormgeven. Dit doet ze als mama, partner, vriendin, collega, loopbaancoach en jongerencoach. Dit zelfvertrouwen is volgens Catherine nodig om te leren, te groeien, te werken en te leven. Het is haar manier om bij te dragen aan een mooiere wereld. 

Catherine en Sofie hebben uit eigen ervaring geleerd dat het open, zonder oordeel, vol vertrouwen en liefde uitzoeken wat je kind nodig heeft, een heel vruchtbare manier van opvoeden is. We vragen ons in het gesprek ook af, wat met kinderen die niet lijken te passen in een systeem? Wat als een systeem en het welbevinden van het kind elkaar tegenwerken? 

Ik vermeld hierboven Attent voor talent (Catherine) & eigen-WIJS (Sofie), maar de dames doen nog veel meer. Je kunt de linkjes naar hun boeiende coaching aanbod hieronder vinden. Duurtijd 38min16

https://www.attentvoortalent.be

https://www.myfutureworks.be

http://www.thefuturegeneration.nu

https://sofiegoethals.weebly.com

https://www.facebook.com/GoethalsSofieMyFutureWorks

Joke Bonneure ~ GroeiWijs

144175772_1195646944225755_1844539602171

Joke is mama van een zoon en oprichtster van GroeiWijs. Zij heeft een twintigtal jaar werkervaring waarin het werken met en voor mensen centraal staat. Sinds 2015 is zij Licensed NLP Master Practitioner. 

Momenteel is zij ook in het laatste stadium om het label van HappyBrain Coach te krijgen. 

Joke heeft deze conferentie georganiseerd en deelt in het gesprek wat haar drijfveer daarvoor was. Zij geeft aan de hand van enkele voorbeelden aan hoe krachtig ons brein samenwerkt met ons lichaam en wat voor potentiële groei daar in ieder van ons aanwezig is. 

Duurtijd 35min11

SPECIAL OFFER van Joke vind je HIER

https://www.groeiwijs.be

https://www.facebook.com/bewustdenkenwonderlijkleven

De zintuigen als instrument voor verandering