Online Conferentie 2022
Bewust opvoeden vanuit de kern

KLIK OP DE FOTO OM EEN VIDEO TE STARTEN

kathy.jpg

Kathy Metdenancxt ~ Kiyashi

De magie van energie aan den lijve ondervinden

Kathy bewandelt sinds haar jeugd haar bewustwordingspad. Na de geboorte van haar hoogsensitieve dochter, verdiepte ze zich in ontspanningsmogelijkheden voor kinderen. Na talloze opleidingen kindermeditatie, ontstond haar rustgevende workshop Hartjesmagie. Als extra verdieping specialiseerde ze zich tot energetisch kinder - en jongerencoach én kindertalentenfluisteraar. Kathy's missie: "zaadjes van positiviteit, rust en bewustwording planten in zoveel mogelijk kinderharten."

Kathy doet een korte coaching sessie met mij (die jij en/of je kind zelf kunnen volgen thuis) in verband met het loslaten van belemmerende emoties. 

Daarna komt er nog een lichttaal sessie die je ook kan meevolgen. 

De Sessie rond loslaten is losgemaakt en kun je ook vinden op YouTube die deze LINK

Kathy biedt eveneens een slaapmeditatie aan waarbij reeds honderden kinderen makkelijker in slaap vielen. Deze vind je HIER

Duurtijd 48min57

 

Facebook.png
272933339_2074010929474014_757423952811287195_n.jpg

Kay Cooke ~ The HappyBrain Company

Hoe HappyBrain ontstaan is & de kracht van dit preventieve model

Kay is de directeur van The HappyBrain Company & de oprichtster van HappyBrain. Zij is coach, trainer & therapeut. Haar diverse achtergrond omvat onder meer gezondheidsbevordering, sport - en fitnesscoach en docent, lerares, docente. Zij doet vrijwilligerswerk en is getraind in een breed scala aan holistische systemen die haar werk als mindcoach en holistisch therapeut ondersteunen. 

Zij komt in haar werk in contact met veelvoorkomende problemen als angsten, fobieën, faalangst, relatieproblemen, schooldruk, depressie, leermoeilijkheden, labels (ADHD, dyspraxie, dyslexie, ASS), trauma, rauw, zelfbeschadiging en zelfmoordgevoelens. Haar therapiewerk is interventioneel, terwijl coaching en training mensen helpt om verandering te vinden en modellen van veerkracht te bouwen die toekomstige problemen voorkomen. Kay werkt het liefst met kinderen, jongvolwassenen en gezinnen, omdat het opbouwen van hun veerkracht de beste hoop is voor de toekomst van ons allen. 

Kay deelt het ontstaan van haar HappyBrain model. Waarop het gebaseerd is en waarvoor het dient. 

Een boeiende weergave gebaseerd op immens veel ervaringen en gedetailleerde case studies. 

We hebben het ook over haar grootste droom voor HappyBrain! 

Duurtijd 30min22

 

Training opportunity's? 

Facebook.png
foto joke.jpg

Griet Ballieu~ De Knikkerhoeve

In 2018 richtte Griet Ballieu de Knikkerhoeve op, een praktijk waar psychotherapie en coaching met paarden en pony's wordt aangeboden. 

Het is dé place to be om een krachtige zelfzekere mama te worden die op een zachte en liefdevolle manier leiding neemt over haar gezin en leven. Liefde is het fundament in alles wat er wordt aangeboden, omdat Griet er steevast in gelooft dat dit dé ideale voedingsbodem is om uit te groeien, voor zowel mama's als kinderen. 

Griet ervaarde in haar eigen persoonlijke ontwikkeling, en nu ook in de dagelijkse omgang met cliënten,  dat ZIJN met paarden je dichter bij jezelf brengt. De paarden bieden een spiegel waardoor je inzicht krijgt en daardoor groeikansen. 

De manier waarop Griet coacht is iets wat meegroeit met haar. Heel mooi hoe zij zich inzet voor ouders en kinderen & ook daarin gegroeid is. 

Griet geeft enkele concrete tips om te gaan voelen & te kiezen wat je met de info doet die daaruit komt. Op het einde deelt zij ook haar hogere doel in wat zij doet. 

Duurtijd 22min08

 

Facebook.png

Coaching met paarden als manier om (opnieuw) te voelen & zo te groeien

248177398_643460230323276_7816941883285549126_n.jpg

Annelies Van den Bleeken  - Unschooling facilitator

Leren van het leven. Het unschooling verhaal van Annelies. 

Annelies is gepassioneerd door leren en lesgeven. Tijdens haar masters in politieke wetenschappen en onderwijs kreeg ze een eerste theoretische basis in het leven mee. Nadien gaf het leven haar veel aanvullende lessen die haar wereld verder openden. Deze levensstof zette Annelies al gauw om in praktische, enthousiasmerende lessen. Zo zijn haar jobs in farm to table keukens in New York en Antwerpen de inspiratie voor haar kooklessen en liggen haar moestuin- en keukenexperimenten aan de basis van haar lessen over tuinieren en afvalarm leven. De lessen die haar kinderen haar al 9 jaar lang brengen voeden dan weer haar enthousiasme over natuurlijk ouderschap, thuisonderwijs, unschooling en haar eigen persoonlijke groei. Welke les je ook volgt bij Annelies, je gaat naar huis met een combinatie van enthousiasme en heel wat praktische tips, steeds gedragen door een holistische visie op het leven.

Annelies deelt hoe het besef over het waarom en het herstellen van een moeilijke fase in de ontwikkeling van een van haar kinderen tot de keuze van unschooling heeft geleid. En vooral wat die keuze hen brengt! Een krachtig en inspirerend gesprek. 

 Duurtijd 31min13

Facebook.png

Carolien Coesens ~ Zuurstof voor ouders

be98553e-a64b-434c-8041-f7801ad8b62e.jpeg

Afgestemd opvoeden als basis voor een maatschappij waarin ieder zichzelf kan zijn

De vraag "Wat wil je later worden?" werd door de kleine Carolien steevast beantwoord met: "mama".

Met een goed gevulde rugzak aan kennis en ervaringen vanuit de jeugdbeweging en haar opleiding tot psychologe, dacht zij dat ze klaar was, voor het opvoeden. 

De geboorte van haar eerste zoon, en dus haar geboorte als moeder, schudde haar en haar goed uitgekiend opvoedingsplan hevig door elkaar. Stap voor stap leerde Carolien de platgereden paden van o.a. straffen en belonen te verlaten. Zij ontdekte dat de verborgen, avontuurlijke, soms wat moeilijkere weggetjes vaak heel wat moois te bieden hadden. En nog belangrijker, zij durfde steeds meer haar eigen gevoel te volgen. De boeken en opleidingen rond verbindende communicatie, mindfulness, Aware parenting en afgestemd opvoeden hielpen haar daarbij. Zij ontdekte een wereld voorbij het gedrag van kinderen waar plaats is voor emoties, behoeften en verbinding. 

Intussen is zij mama van drie zonen & is het haar missie om (toekomstige) ouders te inspireren in hun zoektocht in ouderschap. Omdat zij zich zelf vaak alleen voelde tijdens deze zoektocht richtte ze haar praktijk 'Zuurstof voor ouders' op, waar ze samen met ouders op weg gaat. Dit kan in individuele coaching sessies, groepstrajecten of workshops. De praktijk bevind zich in het prachtige Ename, Oudenaarde vlakbij het bos, waar zij vaak naartoe trekt met ouders. 

Tijdens ons gesprek hebben we het over overtuigingen en patronen die we meekrijgen vanuit opvoeding en maatschappij. Hoe we die kunnen herkennen, eventueel helen en andere keuzes maken. Dat voorleven aan onze kinderen zorgt ervoor dat zij al een heel waardevolle les meekrijgen. 

De waarde van oudergroepen in dit proces is daarin volgens Carolien niet te onderschatten.

Duurtijd 21min59 

Facebook.png
sigridrudy4-300x228 kopie.jpg

Magdalena Troch & Rudy Vandamme ~ PURE Child 

De gepassioneerde mensen achter het opvoedkundige magazine Pure Child

Magdalena en Rudy zijn beiden gepassioneerd door alles wat kinderen aanbelangt. Die passie is ontstaan vanuit de zoektocht in hun eigen leven naar wat werkelijk telt. Zij hebben ervaren dat wanneer je gelukkige zelfstandige mensen wil creëren, het van groot belang is dat volwassenen het goede voorbeeld geven. Dat houdt in dat we ons rugzakje met oude overtuigingen, pijnen en opgelopen trauma's oplossen en ons hiervan bevrijden. Zorg dragen voor onszelf, onze medemens en de natuur. 

Magdalena is kleuterjuf en mindfulnessjuf. Zij liet het onderwijs achter zich en richtte zich op het vinden van zichzelf en haar missie. Gezonde voeding is 1 van haar focus punten geworden, zij schreef "Gezond groeien, een nieuwe kijk op voeding voor kinderen". 

Rudy's levenspad liep, via de studie van kunst en oosterse vechtkunst in zijn jeugdjaren, naar de ontdekking als volwassene van de boeddhistische levensfilosofie en de hogere aspecten van psychologie (NLP). Hij en Magdalena ontmoeten elkaar in 2010. Later dat jaar, tijdens een reis naar Hawaii hebben ze het  idee van Pure Child vormgegeven. 

We worden getrakteerd op het verhaal achter Pure Child. De mooie wijze waarop Magdalena en Rudy elkaar gevonden hebben en samen hun passie voor een betere wereld voor kinderen vorm geven. Het idee wat ruim 10 jaar geleden is ontstaan is door de loop van het leven gegroeid in een prachtig rijk magazine. Onderwijs, voeding, natuur, persoonlijke ontwikkeling, ziekte/gezondheid, ... dat en veel meer komt aan bod in dit -ietwat langere - gesprek met twee prachtige mensen!

 

 Duurtijd 1u11min35

Facebook.png

Hade Cools 

Hade-8998.jpg

DRAAGjeKRACHT als vrouw en moeder

Gedragen door je kern, kan jij al jouw rollen dragen. Dat is waar Hade jou in ondersteunt, met haar groeitraject. Als vrouw met ambitie én moeder, hebben we veel ballen in de lucht te houden. 

Hade neemt je mee op reis. Een reis naar binnen, waarin bewust zijn en verbinding met jezelf via je innerlijke kind, centraal staan. Zodat jij moeiteloos die rust en balans ervaart én kan vasthouden. Zodat jij je volle potentieel in de wereld zet, als vrouw en als moeder. Hade is tevens kindertolk en bied ook "je kind als spiegel"-trajecten aan. 

12 stielen en 13 ongelukken brachten Hade waar ze nu is. Een hobbelig pad volgde op een moeilijke jeugd. Toen zij een tiental jaar geleden instapte in een traject besliste ze om slachtofferschap om te leren zetten naar eigenaarschap. Met alle opleidingen die daarna kwamen en de groei die daaruit volgde voor haar vond zij  haar eigen unieke manier samen om anderen te begeleiden in hun groei. 

Spiegelen, manifesteren (law of attraction), innerlijke kind & verbindend communiceren zijn de basisingrediënten van haar traject. Die helpen je surfen op de golven van het leven en jouw gewenste toekomst creëren

Duurtijd 49min41

Instagram-2.png
pasfoto Wendy kleur.jpg

Wendy van den Heuvel ~ Auteur van Onoverwinnelijk

Trauma omzetten in kracht

Facebook.png

Wendy Van den Heuvel is 43 jaar en woonachtig te Maaseik. Zij is gescheiden en mama van een zoontje van 9. Ze heeft een eigen zaak als fotografe, genaamd Wen's Flare Fotografie en ben eveneens de auteur van het boek Onoverwinnelijk.
Onoverwinnelijk is haar persoonlijk verhaal, metaforisch neergeschreven in de vorm van een sprookje, om de zeer pijnlijke ervaring met erotische catfishing (=chatten met een nepprofiel) te verwerken en een plekje te kunnen geven.

Wat een prachtige moedige vrouw is Wendy! Ik las haar verhaal in een ondernemersgroep en vond dit een zeer relevant onderwerp voor de conferentie. In ons gesprek doet zij haar verhaal en bespreken we de invloed voor en na op haar zijn en op de opvoeding van haar zoon. We hebben het ook over de gevaren van de online wereld en Wendy geeft enkele tips mee om nep profielen te doorzien. 

Duurtijd 29min29

liese2.jpeg

Liese Ghekiere ~ Bezield Leven

Bezieling als fundament voor het leven

Liese Ghekiere is therapeut, coach en supervisor. In haar werk legt ze de focus op het aanwezig zijn 'in het moment' en het aanleren van een warme, wilde en wakkere houding in het leven.  De taal van je emoties leren begrijpen om zo in contact te komen met het subtiele en wijze niveau van je gevoelens brengt je bij wie je in wezen bent en wat je werkelijk te doen staat.   Bezield leven betekent voor haar leven vanuit overgave en de moed en kracht in jezelf ontwikkelen om alle stroomversnellingen en crisissen als kans te zien.  Haar sensitieve aanpak, humor en feeling voor 'open dialoog' typeren haar. 

Liese deelt haar passie, missie, manier van leven. Bezield leven met vallen en opstaan en in afstemming met de maan, moeder aarde, de verschillende cycli. Een heel leerijk gesprek voor wie meer wil weten over de invloeden van de maan op de vele aspecten in ons leven. Maar ook wie Liese kent zal geboeid zijn! Want je weet dat je elke dag met een ander oor luistert en dat wat zij deelt altijd wijsheid bevat. 

Duurtijd 43min55

 

Facebook.png
20200528_141847.jpg

Eefje Cottenier ~ Sociaal Onderneemster

Rebel with a cause

Eefje is sociaal ondernemer en sociaal architect. Met een trackrecord in consultancy en een enorme drijfveer voor doelgerichtheid besloot zij in 2013 de overstap te maken naar sociaal ondernemerschap. Ze richtte 'De Stuyverij' op, een innovatief sociaal project dat zowel mentale als fysieke ruimte creëert voor experimenten in de samenleving. Mensen, projecten en lokale overheden worden geïnspireerd, verbonden en verstrekt door een bottom-up co-creatie methodiek die door de praktijk wordt gevormd. Deze co-creatieve aanpak leverde verschillende nieuwe projecten, ideeën en systemen op die beter passen bij de mensen. Cokido is het meest impactvolle voorbeeld van concepten die in De Stuyverij zijn bedacht. 

Eefje studeerde af aan the school of life en is altijd bezig met het ontwerpen en faciliteren van vernieuwende & veranderende ideeën om mensen, in het bijzonder meer kwetsbare mensen, in hun kracht te zetten. 

Voor het eerst spreekt Eefje publiek over de persoonlijke kwetsbare zaken die aan de grondslag van haar manier van leven en ondernemen liggen. Dankbaar en geïnspireerd ben ik zelf dat ik deze dame op mijn pad ben tegengekomen! 

Duurtijd 47min47

HIER vind je COKIDO. Onderstaande linken leiden je naar de website en Facebookpagina van De Stuyverij. Op de Website kun je de 7 verschillende Stuyplekken ontdekken. 

Facebook.png
NikiVanhamel.jpg

Niki  Vanhamel ~ Daddycation

Hoe vaderschap emoties kan triggeren & hoe je daarmee kan leren omgaan

Na een moeilijke start met zijn dochter (ze huilde veel en van een roze wolk was geen sprake), startte Niki met het begeleiden van vaders. Iets waar hij zelf nood aan had na de geboorte van zijn dochter, maar dat toen nog niet bleek te bestaan. Ook de start van hun zoontje verliep stroef. Het sterkte hem nog meer om dit pad verder te blijven bewandelen. Onder de noemer Daddycation begeleidt Niki nu vadergroepen in Gent en Aalst. Daarnaast biedt hij individuele (opvoedings)ondersteuning aan ouders (in het bijzonder vaders) vanuit verbindende communicatie en Aware Parenting, en geeft hij ook vormingen rond verbindend communiceren en Aware Parenting. Tot slot sensibiliseert hij ook over het belang van hoe wij als volwassenen omgaan met onze kinderen vanaf het prille begin.

Niki geeft een kijk op het vaderschap en hoe mannen vaak met emoties omgaan. De challenge om door het harnas te breken, terug in contact te komen met (een grotere branche aan) emoties én die te laten zien. Moed, doorzettingsvermogen en bereid zijn om je kinderen als spiegel te zien zijn enkele van de zaken die daarvoor nodig zijn. Een aanrader voor (groot)vaders! Ook als vrouw/moeder is het erg interessant om de mannelijke dynamiek achter emoties beter te begrijpen. 

 

Duurtijd 49min12

Facebook.png
Image.jpeg

Ward Ghekiere & Goedele ~ Liganta Forto

Ruimte om te zijn wie je bent, gezien te worden & te groeien

Ward Ghekiere leerde op 12 jarige leeftijd het vuurlopen kennen. Sindsdien heeft hij reeds vele vuurlopen gedaan. Altijd opnieuw werd hij gefascineerd door het vuur, de kracht die vuurlopen met zich meebrengt. In 2000 begon Ward aan de opleiding ortho. Hij werkte 16 jaar met jongeren die geplaatst zijn in een voorziening. Daarnaast volgde Ward ook verschillende vormingen/opleidingen die zijn skills binnen het begeleiden van groepen konden helpen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: sociale vaardigheden, contextuele benadering, life space crisis intervention, omgaan met agressie, stad van axen, installatietechnieken (het installeren van rappel enz..), bushcraft, active reviewing, Rots en Water… in 2016 kwam het verlangen om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit begon onder de naam Ward Vuurlopen. Een jaar later werd Liganta Forto geboren, Zijn dagen vult hij met Weerbaarheidstrainingen – individuele coaching van kinderen en jongeren – kampen voor jongeren - bezinningen – pedagogosche studiedagen – vuurloop…

Goedele Vandamme, is de steunende kracht achter Ward. Naast vzw Re-member werk ze vooral achter de schermen mee aan visie en uitwerking van programma’s van Liganta Forto. Ze zeggen vaak achter iedere sterke man staat een sterke vrouw, Dit is zeker niet gelogen. Vanuit haar opleiding en jaren lange ervaring als maatschappelijk werker weet ze als geen ander hoe groei van binnenuit gestimuleerd kan worden.

We hadden een boeiend gesprek over het ontstaan van Liganta Forto en wat jongeren nu eigenlijk nodig hebben om te kunnen groeien. Of beter gezegd, wat elk mens groot of klein daarvoor nodig heeft. Conclusie liefde maakt liefde! 

 

Duurtijd 31min12

Facebook.png

Francine van Broekhoven ~ De Groene zusters

headshot francine.jpg

Preventieve (borst)gezondheid & thermografie

wijs kortingsbon Droog Borstel.jpg

Francine is medisch thermograaf geworden na de dood van haar moeder.

Haar moeder overleed aan de gevolgen van borstkanker.

Francine heeft zich toen afgevraagd of er niets was wat ze preventief hadden kunnen doen om haar ziekte te voorkomen.

Na een zoektocht waarbij er niets te vinden was over preventie van borstklachten en borstkanker besloot ze dit zelf op te zetten.

Ze ging naar de VS voor haar opleiding medische thermografie. Sinds 2014 heeft Francine duizenden (borst)onderzoeken gedaan.

Ze is daarmee expert geworden op het gebied van borstgezondheid.

Op de website van De Groene Zuster vind je veel informatie wat je vrouwen zelf kunnen doen om gezond te blijven.

Trouwens, we hebben inmiddels 22 locaties in Nederland en België en onderzoeken niet alleen borsten.

Het hele lichaam is belangrijk om preventief gezond te houden, want daarmee houden we de borsten in belangrijke mate al gezond.

Ook mannen en kinderen zijn dus welkom voor een onderzoek.

 

Francine geeft mee wat borstgezondheid is en hoe we daar als vrouw invloed op hebben. Wat kunnen we onze dochter meegeven hierover? Zij toont aan de hand van enkele slides voorbeelden van thermogrammen en vertelt wat een thermogram inhoudt. Ook haalt ze aan waarom dit een zeer gezond alternatief kan zijn voor de klassieke onderzoeken, die blijkbaar niet voor elke leeftijd geschikt zijn. 

Ook de invloed van aandacht voor borstgezondheid in relatie met ons zelfbeeld komt aan bod. Een zeer informatief gesprek! 

 

Duurtijd 32min49

Francine biedt deelnemers aan de conferentie een leuke kortingsbon (geldig tot 1 juli 2022)  én een freebie! 

GRATIS Borstgezondheidstips, download PDF

 

Facebook.png
274841402_3202177680003851_6446075413431291903_n.jpg

Sergej Krivoruchko ~ Defensa Outdoors

Veilige ruimte om te zijn wie je bent, gezien te worden & te groeien

Sergej is een down to earth & gevoelig persoon. Zijn jeugd was een turbulente tijd waarin hij door omstandigheden zeer ver van zijn kern, zijn eigen zijn is weggevloeid. Rond zijn 20 kwam hij tijdens zijn studies in aanraking met Krav Maga waardoor zijn leven een nieuwe wending kreeg. 

Enkele jaren later startte hij Defensa Outdoors op. Je kunt bij Defensa Outdoors terecht voor groepslessen, maar ook voor individuele training. Er is aanbod voor zowel volwassenen als kinderen. Sergej is gespecialiseerd in  weerbaarheidstraining rond Krav Maga ( self defense), Wim Hof Methode (koude therapie) & outdoor survival skills.

Voeg daar zijn persoonlijkheid aan toe en je krijgt als deelnemer een zeer unieke ervaring! 

 

Vanuit zijn eigen ervaring, vooral wat hij gemist heeft, wil Sergej anderen basis life skills leren.

Daarvoor biedt hij een veilige leeromgeving aan alle deelnemers van zijn activiteiten. Hij vertelt hoe groot de uitdaging was om terug bij zichzelf te komen & wat hemdaarbij geholpen heeft. 

Hoewel de zoektocht oneindig is creëerde hij intussen met Defensa Outdoors uniek aanbod. 

De podcasts op zijn website zijn een aanrader! 

Duurtijd 44min44

 

Facebook.png